ZKV De Meervogels VOGELPOST, Jaargang 9, nummer 11

 - - -
 

ZKV De Meervogels VOGELPOST

Jaargang 9, nummer 11.

1.    Nieuw adres, geef a.u.b even door!!
2.    Toekomst van Meervogels? Jij hebt een stem.. Praat mee op 19 juni a.s.
3.    Fietspuzzeltocht
4.    Wie ben jij ?1. Nieuw adres, geef a.u.b even door!!

Onlangs is bij een van de vrijwilligers acties (Op 31 december het rondbrengen van de overheerlijke kwarkini's), gebleken dat er nogal wat leden verhuisd waren zonder dat dit juist in de ledenlijst stond. (Ex) leden zijn verhuisd maar het nieuwe adres is niet doorgegeven aan de ledenadministratie.

Daarom het vriendelijke verzoek. Ben je onlangs verhuisd of weet je niet zeker of je het adres hebt doorgegeven of wil je sowieso controleren of Meervogels bezit over de juiste adressering. Neem dan a.u.b. even contact op via ledenadministratie@zkvdemeervogels.nl

Toch zonde als straks een leuke attentie aan je neus voorbij gaat.


2. Toekomst van Meervogels? Jij hebt een stem.. Praat mee op 19 juni a.s.

Zo langzaamaan gaan we weer richting het normale wat dat dan ook moge betekenen. Seizoen 2021-2022 hopen we op een gebruikelijke manier te mogen begroeten. Er is wel het nodige gebeurd de afgelopen 17 maanden en dat heeft het Bestuur aan het denken gezet.Een goed moment om eens te kijken waar we staan en hoe we verder willen met onze vereniging. Kort gezegd: Wat gaat goed en wat moet anders? Heb je daar ideeën over, dan willen we ze héél graag van je horen!

Het bestuur nodigt junioren, senioren, ouders van jeugdleden, trainers en iedereen die betrokken is bij De Meervogels uit om mee te praten op zaterdag 19 juni.

De bijeenkomst zal worden geleid door Chris Kaper van de KNKV.

Start: 11.30 uur. Plaats: Terras Meervogels. Voor iedereen is er koffie, thee en een broodje.

Dus heb JIJWat te zeggen ……. dan zien we je graag de 19e juni op het veld!!


 

3. Fietspuzzeltocht 27 juni a.s.

In de week dat onze nestor van de fietspuzzeltocht (Eddy R te Z) 80 jaar is geworden maken wij jullie er nog even op attent dat we op zondag 27 juni een nieuwe tocht hebben uitgeschreven.

Zoeken naar plaatjes , uitvogelen wat de route is en algeheel gewoon een leuke dag met zijn allen.En voor deze keer zijn wij ook zeker op zoek naar kids van een jaar of 12 of zo die ook gezellig met hun team / familie kunnen meedoen. Het gaat geen monstertocht worden van 50+ kilometers dus goed te doen ook zonder E-bike ☺

De voorbereidingen voor de fietspuzzeltocht zijn in volle gang. Heb je zin in een leuk gezellig uitje, met je team, met je vrienden of met je gezin, schrijf je dan nu in. Dan gaan wij na nog even door met voorbereiden. Het wordt een hele leuke dag, dus schrijf je nu in: fietspuzzeltocht@zkvdemeervogels.nl
4. Wie ben jij ?

In de 8e editie van dit onderwerp is het woord aan Sylvia Kerrebijn. De o zo bekende Syl heeft er een mooi verhaal van gemaakt !!!Ik ben Sylvia Kerrebijn, 50 jaar jong.

Ik ben op mijn 10e gaan korfballen bij VES (na de fusie, Futura). Hier heb ik mijn man Stephan ontmoet met wie ik 27 jaar getrouwd ben. Samen hebben wij kinderen gekregen (24, 20 en 16) die ook alle 3 korfballen (2 nog bij Meervogels).Daarnaast hebben we sinds dit jaar ook weer een kat.

Nadat ik meer geblesseerd was dan dat ik binnen de lijnen stond ben ik gestopt met korfballen op wedstrijd niveau.

Omdat het korfballen blijft kriebelen, wel meerdere keren nog geprobeerd in een vrienden team en uiteindelijk bij de recreanten van Meervogels. Uiteindelijk ook hier gestopt door de vele blessures. Ook nog even meegedaan met de Combifit toen Lisanne (onze dochter) les gaf.

Ik zit nu zo'n 19 jaar bij Meervogels. Ik heb verschillende jeugdteams training geven. Ik heb een aantal jaar het wedstrijd secretariaat gedaan. Ben lid van de TCAP. Ik beantwoord de vraag van proef trainingen en probeer dan de eerste training aanwezig te zijn voor een praatje met de nieuwe ouders, lukt dat niet dan is Kim van Leeuwen er altijd om dat op te vangen.

Met Kim heb ik het afgelopen jaar (en nu nog steeds) korfbal clinics op een aantal basisscholen in Zoetermeer gegeven in samenwerking met de gemeente.
Daarnaast hebben Kim en ik in mei ook de open dag voor alle jeugd uit Zoetermeer georganiseerd. Hierbij kregen wij ook enthousiaste hulp van een aantal van onze leden en ouders. Helaas was het weer die dag bar en boos, maar gelukkig waren er nog best aardig wat kinderen op ons veld.

Aan het begin van de Corona tijd miste ik het korfbal heel erg. Vooral de zaterdagen die voor mij altijd vanaf 's ochtends vroeg, de hele dag gevuld was met korfbal kijken, coachen, maar ook de gezelligheid met Petra en Petra in de keuken na de thuiswedstrijden van de selectie, zorgen voor de broodjes hamburger met patat.

Aan de vrije avonden, niet naar het veld, kon ik wel wennen omdat we geen 4 avonden "stress" hadden met vroeg eten te koken en alle gezinsleden in etappes te eten.

Wel was ik blij dat ik op zaterdagavond alle League wedstrijd terug kon kijken.
(Lisanne ligt in een deuk als ze dit leest. Die verklaard mij sowieso voor gek dat ik zo'n korfbal gekkie ben)

Wat ik ga doen als de Corona restricties voorbij zijn, tja, we mogen eigenlijk iedere keer al een beetje meer, maar ik hoop dat we over 2 maanden op vakantie kunnen en dat we na de zomer weer fijn wedstrijden op ons veld kunnen kijken, een praatje hier en daar maken en dat ik weer de hamburgers met patat mag bakken, haha meer hoeft er niet.

Ik ben geen type wat leiding kan geven (red: lees hierboven en daar denken wij dan anders over hahaha) dus voorzitter zijn is niet mijn ding.

Waar we wel aan kunnen werken is beter met elkaar communiceren en minder dingen als vanzelfsprekend aannemen. Uitspreken wat je van elkaar verwacht. Daarnaast kunnen we ons ook op pedagogisch gebied meer ontwikkelen.

Wat ik belangrijk vind binnen onze vereniging is dat kinderen met plezier korfballen in een veilige omgeving waar ze gezien en gehoord worden en dat ze zich op hun eigen niveau optimaal kunnen ontwikkelen.

Wat ik aan de leden van Meervogels wil meegeven is dat we als vereniging niet zonder vrijwilligers kunnen bestaan en dat ik hoop dat iedereen op zijn of haar manier hun steentje willen bijdragen zodat we nog lang van deze mooie vereniging mogen genieten.

Liefs, Sylvia
 

 

 

 
Handige links:

Website ZKV De Meervogels
Wedstrijden

Organisatie
Route

 - - -
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.

Powered by AcyMailing